joi, 6 septembrie 2012

Victor Ponta: Oltchim-ul la stat cu gaura in buget nu se mai poate!

Investitorii străini interesaţi de OLTCHIM provin din "două ţări mari şi destul de depărtate una de alta", a declarat primul-ministru Victor Ponta.

   Victor Ponta transmite un mesajul către angajaţii de la Oltchim: "La asta muncim de ceva timp, la găsirea unui investitor care să prea Oltchim-ul, asigurând locurile de muncă şi bunafuncţionare, nu doar la Oltchim, ci şi la Arpechim şi la celelalte societăți care depind de Oltchim."

   "Vreau să cred că oamenii înţeleg că nu trebuie să speriem investitorii acum, ar fi un lucru foarte rău ca ambii investitori care şi-au declarat interesul să vadă în mişcările de protest un semn negativ şi să plece de acolo, pentru că pentru Oltchim nu există în acest moment o altă soluţie, statul a tot băgat bani, a băgat bani, a băgat bani, am tot acoperit pierderi acolo, or, un investitor mare care să aducă şi investiţiile de capital necesare, managementul necesar şi să salveze toate locurile de muncă este cea mai bună variantă pentru oamenii care lucrează acolo şi la asta Guvernul actual lucrează cu toate forţele necesare, pe 14 sper să avem un rezultat pozitiv", a declarat Ponta.



   "Să ţinem în continuare Oltchim-ul la stat cu gaură în buget nu se mai poate. Singura soluţie este ca ei să îi sprijine pe cei care vin cu bani şi solicitarea noastră - şi este pusă foarte clar în obligaţiile pentru investitor -, solicitatrea noastră este de a menţine locurile de muncă. Cred că ăsta este lucrul cel mai important. Implicit, pe termen mediu şi lung, se vor crea noi locuri de muncă, dar important este să fie ţinute acestea. De exemplu Arpechim-ul, care în acest moment este la OMV, dar poate să treacă în această întreagă operaţiune, practic este în stare de conservare, și ar urma să funcţioneze din nou", a concluzionat prim-ministrul Victor Ponta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu