duminică, 9 septembrie 2012

Interentul si presa on line

Internetul si presa on-line

   Internetul face posibilă cât mai mult accesibilitatea presei online în regiune, dar a apărut o dezbatere cu privire la veridicitatea informaţiilor şi utilitatea diverselor locuri de întâlnire de pe internet pentru noii consumatori, spun experţii.
Utilizatorii afirmă că, avantajele presei online sunt viteza, comoditatea obţinerii şi verificării informaţiilor, precum şi posibilitatea de a alege sau exclude conţinutul.
        Cele mai importante avantaje ale presei online sunt interactivitatea şi posibilitatea de a comunica cu numeroşi utilizatori în acelaşi timp. Cu toate acestea, utilizatorii trebuie să fie foarte atenţi pentru a evita să fie manipulaţi.
        Presa online încă nu are credibilitatea presei scrise şi a televiziunii, dar aceasta permite o comunicare bidirecţională între jurnalişti şi cititori, folosind aceeaşi platformă.
Marea schimbare în paradigma 'noi scriem -- voi citiţi' a revoluţionat accesul tradiţional la informaţii şi modelele de distribuţie.
        Acum, jurnalismul devine o conversaţie, un dialog. Aceasta este considerată o producţie de ştiri ieftină, fără costuri semnificative sau birouri. Fără unele ştiri de ultimă oră, informaţiile nu sunt interesante deoarece utilizatorii au numeroase opţiuni în altă parte.   Atât presa tradiţională, cât şi cea online au avantaje şi dezavantaje, spun experţii.
      Cei care urmăresc noile tendinţe şi se adaptează prosperă, în timp ce cei conservatori vor bate pasul pe loc .Foarte important este faptul că presa online a sporit independenţa mass-mediei.
Internetul este un mediu interactiv ce oferă posibilităţi tehnice prin care pot fi depăşite toate celelalte mijloace de presă, dar toate acestea au un preţ.
      "Cele mai populare sunt site-urile lansate de persoane, în general experţi în instrumente de comunicare tehnologice, dar care nu au o pregătire jurnalistică. Acest lucru are impact asupra calităţii ştirilor care, potrivit analizelor, este ceva mai scăzută decât cea a presei tradiţionale".
      Alţi experţi susţin că tot mai mulţi oameni au încredere în presa online şi că aceasta este folositoare mai ales pentru comunităţile mari de emigranţi.
"Fără internet şi presă online, diaspora noastră nu ar avea nicio şansă să urmărească canalele de televiziune locale; asta înseamnă mult pentru ei".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu