duminică, 9 septembrie 2012

Fructul de papaia

Fructul de papaia

    Fructul de papaia este un fruct gustos, care reprezintă o sursă sigură de antioxidanți, vitamine și minerale. Aceste vitamine ajută organismul să funcționeze mai bine, contra stres.

 Binefacerii:

  Protejează inima

        Antioxidanții din compoziția fructului neutralizează efectele negative ale radicalilor liberi, care pot duce în timp la apariția bolilor cardiovasculare și a aterosclerozei. Odată cu oxidarea colesterolulu, încep să se depună pe pereții arterelor, crescând astfel riscul atacurilor cardiovasculare.
       În plus, fructul “papaia” are în compoziție acid folic care transformă hemocisteina în aminoacizi inofensivi. Nivelurile ridicate de hemocisteină pot deterioara vasele de sânge, crescând astfel riscul de atac cerebral vascular. De asemenea, papaia este alcătuită numai din fibre, necesare pentru menținerea în limite normale a colesterolului sangvin.

Previne cancerul de colon


   Papaia este bogată în vitaminele A și C, betacaroten, folați și fibre, papaia are grijă de sănătatea colonului.
    Fibrele din compoziția fructului susține buna digestie și reglează tranzitul intestinal, prevenind astfel constipația. Astfel se reduce riscul de cancer de colon, deoarece toxinele sunt eliminate la timp din organism.

       Menține pielea tânără

 Fructul este bun și pentru piele, deoarece poate fi folosit extern sau intern. Vitaminele A și E protejează pielea de radiațiile ultraviolete, menținând-o tânără, catifelată și strălucitoare. De asemenea, papaia conține niște enzime cu proprietăți antiinflamatorii, care contribuie la cicatrizarea rănilor.
Fructul conține o cantitate mare de vitamina A, ea fiind  recomandată și în cazul afecțiunilor respiratorii.
       Studiile arată că vitamina A combate în mod eficient efectele emfizemului, în timp ce vitamina C luptă împotriva infecțiilor virale. De asemenea, papaia acționează ca un antihistaminic, ameliorând simptome precum strănutul și durerile din timpul unei gripe sau răceli.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu