luni, 10 septembrie 2012

Băieții deșteptii sunt la Hidroelectrica.......

Băieții deșteptii sunt la Hidroelectrica.......

        Compania “Hidroelectrica ”se află în insolvență. Valoarea sumelor cu care au dorit “băieții deșteptii”, să pună mâna se ridică la suma de 870,5 milioane.
         În final pretențiile au fost respinse de către administratorul judiciar.
         Alpiq Romindustries  este singurul trader de energie  care a solicitat despăgubiri, ca urmare a denunţării contractelor.
        Remus Borza a cerut , 527.7 milioane de lei, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al producătorului de energie.

         Remus Borza este nemulțumit pe faptul că datoriile din tabelul preliminar redactat de adminstratorul judiciar pot fi admise în cazul unor contestații, numai după aprobarea acestora în instanță.
         Cele două contracte de vânzare a energiei produse de Hidroelectrica au "păgubit" compania de stat cu 1,2 miliarde de euro în perioada 2006-2012, din cauza preţurilor mici la care beneficiarii au cumpărat electricitatea, potrivit datelor prezentate de către administrator.
        Ultima companie, Euro Insol a renegociat contractile încheiate cu Alro Slatina, Elsid, Electrocarbon și Electromagnetica. În final administratorul a renunţat la acordurile cu Alpiq RomEnergie, Alpiq RomIndustries, Energy Holding, EFT AG, EFT România şi Euro P.E.C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu