joi, 6 septembrie 2012

15000 de oameni au de suferit in urma nefunctionarii Oltchim

„15.000 de oameni au de suferit în urma nefuncţionării Oltchim • Am transmis adrese comisiilor de control SIE şi SRI privind activitatea acţionarului minoritar PCC, care a încercat să distrugă Oltchim-ul"  - declară deputatul Aurel Vlădoiu 

15000 de oameni au de suferit in urma nefunctionarii oltchim   Deputatul social – democrat Aurel Vlădoiu, alături de Emilian Frâncu, în legislatura 2004 – 2008 au iniţiat şi promovat legea privind reconversia datoriilor Oltchim către statul român.

   „În anul 2007 s-a aprobat legea privind conversia datoriei Oltchim către AVAS în acţiuni. Legea a fost votată de Parlament cu doar două voturi împotrivă şi o abţinere. Pe baza acesteia, s-a transmis la Comisia Europeană documentaţia pentru a primi acceptul pentru reconversie şi pentru a nu se considera această acţiune ajutor de stat. La începutul acestui an, la Guvernul României a ajuns aprobarea CE, iar în luna martie trebuia ca Guvernul Ungureanu să dea dispoziţie la AVAS pentru conversia datoriilor. Astfel, creşterea pachetul de acţiuni deţinut de statul român la Oltchim. Nu s-a întâmplat aşa”, declară deputatul Vlădoiu.


   O a doua zonă în care s-a acţionat sunt întâlnirile şi negocierile care s-au purtat de către toţi parlamentarii din judeţele Vâlcea şi Argeş, alături de preşedinţii Consiliilor Judeţene şi prefecţii celor două judeţe, pentru preluarea Arpechim Piteşti de către Oltchim.

   „În plus, am informat permanent autorităţile centrale – în speţă premierii Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu şi miniştrii Adriean Videanu, Gheorghe Pogea şi Sebastian Vlădescu – despre situaţia de la Oltchim. Am transmis, de asemenea, adrese comisiilor de control SIE şi SRI privind activitatea acţionarului minoritar PCC, care a încercat să distrugă Oltchim-ul! Am acţionat şi pentru informarea lui Jose Manuel Barroso – preşedintele Comisiei Europene şi a comisarului european pentru afaceri economice şi financiare, Joaquín Almuna”, a mai spus Vlădoiu.

   Urmare a nefuncţionării combinatului chimic vâlcean, vor apărea probleme pe orizontală pentru zeci de societăţi comerciale, inclusiv pentru CET Govora, Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea, dar şi în bazinele carbonifere ale judeţului Vâlcea. „Aproximativ 15.000 de oameni vor avea de suferit în urma nefuncţionării Oltchim, şi vorbim de 15.000 locuri de muncă din trei judeţe: Vâlcea, Gorj şi Argeş. Trebuie să acţionăm urgent şi hotărât pentru salvarea acestor locuri de muncă şi pentru repornirea Oltchim”, a conchis Aurel Vlădoiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu