duminică, 9 septembrie 2012

Incendiu de padure in zona releului Cozia, judetul VALCEA

Sâmbătă, 8 septembrie 2012, la primele ore ale dimineţii pompierii militari din cadrul ISU General Magheru al judeţului Vâlcea, angajaţi ai ocoalelor silvice din zonă şi servicile voluntare ale localităţilor Călimăneşti, Sălătrucel, Berislăveşti au intervenit pentru stingerea unui incendiu de pădure în jurul releului Cozia.

   Pentru stingerea incendiului, la faţa locului s-au deplasat 3 autospeciale, care au fost sprijinite de o cisternă pentru alimentarea cu apă a dispozitivelor de intervenţie, create de la releu spre focare. Din cauza rafalelor de vânt, turbei foarte uscată şi deasă incendiul este foarte greu de lichidat. Alimentarea cu apă a autospecialelor se face de la circa 25 de km.



   Până în acest moment, suprafaţa totală afectată de incendiu măsoară aproximativ 3 ha atat pe golul alpin cat si in pădurea de răşinoase (molid şi jneapăn).S-a reuşit limitarea propagorii, prin creerea unor fronturi (tăierea copacilor răzleţi din apropierea releului, arderea supravegheată a turbei) spre releu şi cabană.

   Peste noapte se asigură limitarea propagării incendiului spe releu şi o cabană din zonă cu 3 autospeciale, iar de mâine, de la ora 7.00, va sosi în sprijin un elicopter( al Inspectoratului General de Aaviatie), care va arunca saci cu apă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu