sâmbătă, 1 septembrie 2012

PUNGUTA CU DOI BANI din nou la Festivalul de Teatru pentru copii - Aschiuta de la Pitesti

Punguţa cu doi bani spectacolul Teatrului Anton Pann ajunge la începutul acestei luni la Piteşti

punguta cu doi bani din nou la festivalul de teatru pentru copii   După ce a bucurat sufletele a sute si chiar mii de copii, din sudul Ucrainei până-n nordul Spaniei, prezentă în cadrul mai multor festivaluri, obţinând numeroase premii şi aprecieri la superlativ Punguţa cu doi bani spectacolul Teatrului Anton Pann ajunge la începutul acestei luni la Piteşti, acolo unde are loc, în perioada 4-6 septembrie, Festivalul de Teatru pentru copii- Aşchiuţă.

   Ca şi la prima ediţie în cadrul festivalului sunt invitate teatre de păpuşi din ţară şi străinătate, printre care amintim: Teatrul Ţăndărică din Bucureşti, Gulliver din Galţi, Teatrul pentru copii Kracujevak din Serbia, etc. Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea va prezenta miercuri, 5 septembrie 2012, de la ora 12.00, spectacolul Punguţa cu doi bani după Ion Creangă, scenografie şi păpuşi: Mirela Tofan, scenariul şi regia Ioan Brancu.


   Punguţa cu doi bani- o adaptare după povestea clasică în care Cocoşul alungat de la curtea moşneagului,  trece prin mai multe peripeţii. Baba îl influenţează pe moşneag să-şi bată cocoşul şi să-l alunge din ogradă, neştiind că îl îndeamnă pe cocoş să pornească în aventura vieţii lui.    Copiii invaţă din acest spectacol să fie loiali şi curajoşi, află că mintea poate să rezolve orice problemă şi perseverenţa asigură succesul. Cocoşul este dârz si hotărât sa recupereze punguţa pe care i-a furat-o boierul. 

   Spectacolul are umor, savoare, haz, culoare, ingrediente de care se pot amuza atat cei mici cat si cei mari. Festivalul de Teatru pentru Copii- AŞCHIUŢĂ organizat sub egida Consiliului Judeţean Argeş se înscrie în cadrul Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, eveniment cultural ce reuneşte şi promoveayă tradiţia, obiceiurile şi spiritul acestui spaţiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu