miercuri, 19 septembrie 2012

Uniunea Europeana, o FEDERATIE DE STATE

Președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso îşi doreşte ca UE să devină o „federație de state“ și a anunțat un plan pentru consolidarea uniunii economice și monetare.

uniunea europeana o federatie de state   Deputaţii europeni au aprobat în plen directiva privind eficiența energetică și au sprijinit drepturile minime pentru victimele infracționalității în toată Uniunea. Deputaţii europeni au sprijinit viziunea președintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, exprimată în discursul privind Starea Uniunii. Aceștia au salutat planurile de consolidare a UE, arătând însă că trebuie abordate în profunzime chestiunile sociale, și au spus că planurile federale trebuie să fie mai ambițioase.

   Deputaţii europeni au aprobat directiva pentru eficiența energetică. Aceasta cere statelor membre să renoveze clădirile guvernelor, în timp ce companiile energetice vor avea obiective obligatorii anuale de economisire a energiei. Deputaţii europeni s-au opus propunerii statelor membre de reducere a bugetului UE pe 2013 în politicile care încurajează creșterea și ocuparea forței de muncă, spunând că aceasta este în conflict cu angajamentele liderilor UE și pune în pericol redresarea economică.

Alte activităţi ale deputaţilor europeni în septembrie

   Donarea țesuturilor și celulelor stem trebuie să fie voluntară, neremunerată și - în unele cazuri - anonimă, pentru evitarea comercializării corpului uman, spune o rezoluție parlamentară adoptată marți.

   Deputaţii europeni au adoptat reguli mai stricte privind conținutul de sulf al combustibililor folosiți de vapoare. Acestea vor ameliora calitatea aerului de-a lungul coastelor europene și vor reduce numărul estimat de 50.000 de morți premature cauzate de poluarea aerului de către vase.

   Victimele infracționalității trebuie să aibă aceleași drepturi de bază oriunde în UE, au spus deputaţii europeni miercuri. Aceste drepturi ar trebui să includă servicii de sprijin gratuite și o evaluare individuală a nevoilor victimelor.

   Deputaţii europeni au cerut un nou concept strategic pentru ca politica externă a Uniunii să fie mai coerentă, mai consecventă și mai eficientă. Parlamentul a mai cerut resurse suficiente pentru această politică.

   Legitimitatea democratică trebuie consolidată în abordarea uniunii bancare și a mecanismului unic de supraveghere prin implicarea deplină a Parlamentului European în calitate de co-legislator, spune o rezoluție adoptată joi.

   Lituania, Polonia și România ar trebui să deschidă sau redeschidă investigații independente privind presupusa folosire a acestor țări de către CIA pentru interogarea persoanelor suspectate de terorism în închisori secrete, spune o rezoluție a Parlamentului European. Deputații au criticat și reținerea statelor în a coopera în acest sens.

   Parlamentul European a condamnat folosirea motivată politic a justiției în Rusia și crede că verdictul împotriva formației feministe de punk rock Pussy Riot este disproporționat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu