duminică, 17 februarie 2013

SC Oltchim SA îşi va plăti factura curentă din producţie proprie

Oltchim îşi va plăti factura curentă din producţie proprie - La această  concluzie au ajuns participanţii la întâlnirea care a avut loc vineri, 1 februarie 2013, la sediul Ministerului Economiei. PCC SE susţine intrarea în insolvenţă a combinatului în vederea privatizării şi se angajează să furnizeze materia primă necesară funcţionării.
WWW.EUROVALCEA.RO
   Întâlnirea a avut loc la iniţiativa ministrului Varujan Vosganian în vederea găsirii soluţiilor pentru continuarea activităţii combinatului chimic vâlcean. La discuţii au fost prezenţi reprezentanţi ai furnizorilor, acţionarilor, sindicatelor, creditorilor, băncilor, administratorului judiciar etc.
   Petro Carbo Chem SE (PCC SE), principalul acţionar minoritar al SC Oltchim SA, prin Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE în Consiliul de Administraţie, a declarat că susţine în totalitate soluţia propusă de Ministerul Economiei, de intrare în insolvenţă a combinatului în vederea privatizării. În plus, PCC SE se angajează să furnizeze materia primă necesară funcţionării în bune condiţii a combinatului şi să sprijine iniţiativa ministerială, inclusiv făcând lobby la Bruxelles.
   Creditorii Oltchim, în special băncile comerciale, s-au declarat de acord pentru această soluţie, dorind să fie parte la întregul proces de salvare a combinatului. De asemenea, avocatul Teodor Cuzino, reprezentant al companiei MFC, creditor la Oltchim, a menţionat că această companie ar putea deveni un investitor strategic în acest caz.

citeste TOT pe WWW.EUROVALCEA.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu