duminică, 17 februarie 2013

95 de ani de la naşterea lui Nicolae Ceauşescu

Nicolae Ceaușescu a fost Secretar general al Partidului Comunist Român şi șef de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist
WWW.EUROVALCEA.RO
Nicolae Ceausescu   Ceaușescu s-a născut în satul Scornicești din județul Olt, la 26 ianuarie 1918, într-o familie de țărani cu 10 copii. La vârsta de 11 ani, după absolvirea școlii primare, Ceaușescu a plecat la București, unde s-a angajat ca ucenic de cizmar. În 1932 a devenit membru al Partidului Comunist Român, partid aflat în ilegalitate la acea vreme.
   După preluarea puterii de către comuniști, la 13 mai 1948, Nicolae Ceaușescu a fost numit subsecretar de stat în ministerul Agriculturii, iar la 18 martie 1950 a fost numit ministru adjunct la Ministerul Apărării Naționale și Șef al Direcției Superioare Politice a Armatei. La trei zile de la moartea lui Gheorghiu-Dej, în martie 1965, Ceaușescu a preluat funcția de Secretar General al Partidului Muncitoresc Român.
   La 20 august 1968, când Cehoslovacia a fost invadată de către trupele Pactului de la Varșovia, Ceauşescu a refuzat să permită armatei române să ia parte la invazie alături de trupe ale țărilor membre ale Tratatului de la Varșovia și a condamnat public acest act.

citeste TOT pe WWW.EUROVALCEA.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu