joi, 13 decembrie 2012

Partia de schi de la Vidra - Obarsia Lotrului se va deschide in jurul datei de 22 decembrie 2012

Miercuri, 12 decembrie 2012, Prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu a participat la supravegherea dezăpezirii şi a verificat stadiul lucrărilor de execuţie al investiţiei „Pârtia de schi de la Vidra - Obârşia Lotrului”

   Cu această ocazie, pentru menţinerea unei stări corespunzătoare de viabilizare a DN7A Brezoi - Obârşia Lotrului-Petroşani, s-au identificat soluţii, atât pentru asigurarea circulaţiei în bune condiţii, cât şi în vederea facilitării accesului auto spre pârtia de schi  de la Vidra - Obârşia Lotrului.

În acest sens, s-a convenit împreună cu Directorul Mănescu Eugen ca S.D.N Râmnicu Vâlcea să acţioneze, prin Districtele Voineasa şi Vidra, suplimentând forţele de intervenţie cu mai multe utilaje.

   Pârtia de schi, cu o lungime de aproximativ 5 km., se va  deschide  în jurul datei de 22 decembrie, anul curent, iar accesul va fi gratuit pâna la data de 1 ianuarie 2013. Cu ocazia inaugurării acestei pârtii se vor da în folosinţă o telegondolă, două instalaţii de teleschi şi un telescaun, la cota 1900 fiind realizat şi un restaurant modern.

   Prefectul judeţului Vâlcea a sprijinit realizarea acestui proiect, subliniind importanţa finalizării acestei investiţii, Zona Obârşia Lotrului-Voineasa facând parte dintr-un proiect de amenajare a unuia dintre cele mai moderne domenii schiabile din Europa, cu posibilitatea includerii acestei zone într-un circuit turistic internaţional, ceea ce va conduce, implicit, la dezvoltarea economică a judeţului Vâlcea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu