joi, 13 decembrie 2012

CAZ SOCANT LA JUDECATORIA RAMNICU VALCEA

TATĂL, BUNICII MATERNI ŞI PATERNI SE LUPTĂ CU MAMA COPILULUI PE CARE DGASPC OLT & VÂLCEA NU-L PROTEJEAZĂ
   Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor – T.A.T.A. participă astăzi, 13 DECEMBRIE 2012, de la ora 10, la şedinţa de judecată programată la Judecătoria Râmnicu Vâlcea, în care se va emite o ordonanţă preşedinţială privindu-l pe copilul abuzat grav de actualul partener al mamei sale.

   În premieră într-un dosar civil de acest gen, tatăl, întreaga familie paternă şi toată familia maternă extinsă (bunici, mătuşi, unchi s.a.) şi-au unit eforturile pentru a-l salva pe fiul şi nepotul lor, care refuza categoric să se întoarcă la domiciliul mamei sale din Rm. Vâlcea, pentru a nu mai suporta agresiunile concubinului mamei sale şi pentru a nu mai asista la bătăile cumplite pe care le îndura mama sa.

   Marţi, 11 decembrie 2012, copilul a fost audiat de judecătoarea Alina Constantinescu, preşedintele completului care va decide joi dacă salvează copilul, încredinţându-l fiinţelor dragi care au făcut scut în jurul lui sau îl lasă în custodia mamei sale şi a partenerului acesteia, deşi această soluţie îl îngrozeşte pe micuţ.

   Cu toate că familia maternă extinsă şi tatăl copilului au sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului OLT, apelând şi la TELEFONUL COPILULUI, deşi băiatul în vârstă de 6 ani a fost evaluat psihologic la Bucureşti, confirmându-se suspiciunea de abuz fizic şi psihic, autorităţile locale şi judeţene din Olt şi din Vâlcea refuza categoric să se implice în soluţionarea acestui caz deosebit de grav, sfătuindu-i pe bunicii copilului şi pe tatăl acestuia să-l ascunde pe minor, pentru că acesta să nu revină în mediul traumatizant în care s-a aflat cca 8 luni, adică la domiciliul matern din mun. RÂMNICU VÂLCEA.

   Tatăl copilului şi familia extinsă maternă a minorului pun lipsa de reacţie a autorităţilor judeţene pe seama faptului că agresorul indicat de băiatul abuzat este fost consilier judeţean în Consiliul Judeţean OLT, care are în subordine DGASPC OLT. Totodată, actualul concubin al mamei copilului este în prezent directorul unei bănci din Rm.Vâlcea, după ce a ocupat şi funcţii importante în sectorul bancar din Slatina.

   Interviul realizat împreună cu copilul de psiholog a confirmat relatările tatălui şi bunicilor materni referitoare la comportamentul violent al partenerului mamei. Băiatul afirmă: "nu vreau să mă duc la mama, pentru că am fost bătut, muşcat de fund şi de nas"; "m-a ameninţat că mă omoară şi pe mine şi pe mama, că pe un câine"; "la mare a bătut-o pe mama în faţa mea şi o baga cu capul în cadă ca să-şi revină"; "ne-a alergat cu magina pe câmp"; "de câte ori plecăm, mama voia să se arunce cu mine de pe podul Oltului".

   Liderul T.A.T.A. i-a propun prezumtivului abuzator vizat de acuzaţia de rele tratamente aplicate minorului să efectueze un test poligraf, pentru a-şi proba nevinovăţia în acest caz deosebit de grav, însă refuzul influentului bancher cu susţinere politică a fost categoric, preferând să-i ameninţe pe toţi cei care au decis să protejeze interesul superior al copilului traumatizat.

   Copilul a revenit în mun. Slatina la domiciliul bunicilor materni în vacanţa de vară a acestui an, având un comportament schimbat, fiind speriat că se va întoarce în domiciliul matern din Rm. Vâlcea şi că va fi în continuare victima abuzurilor fizice şi psihice pe care le-a suportat luni de zile din partea concubinului mamei sale, alături de care locuia în acelaşi apartament. Copilul a povestit bunicilor şi tatălui că a fost înjurat şi agresat fizic de concubinul mamei sale, că aceasta era bătută cu bestialitate de partenerul său în prezenţa minorului terifiat la vederea unor scene oribile şi că mama sa a avut mai multe tentative de suicid, pentru că nu mai suporta abuzurile fizice cumplite ale concubinului său.

   Bunicii copilului sunt terorizaţi de cuplul stabilit la Rm. Vâlcea, care încearcă să-l scoată cu forţa pe micuţ din mijlocul celor dragi, pentru a-l împiedica astfel să mai fie evaluat şi consiliat psihologic, audiat de judecători şi de procurorii şi poliţiştii care-l anchetează deja pe partenerul actual al mamei sale, care este acuzat de rele tratamente aplicate minorului.

Informaţii suplimentare se pot obţine la ţel. 0723.568.280, 0744.148.965

PREŞEDINTE T.A.T.A.,
           Bogdan Drăghici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu