marți, 11 decembrie 2012

Campania celor 16 zile de activism impotriva violentei asupra femeii s-a incheiat

Prefectul judeţului Vâlcea, MIRCEA NADOLU, a participat la şedinţa de lucru a Comisiei Judeţene pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi Vâlcea, care a avut loc la sediul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Vâlcea.

   Campania celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii, efectuată în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie 2012 a avut, ca obiectiv, conştientizarea fenomenului de violenţă în familie şi promovarea conceptului de egalitate de gen, susţinând lozinca „Dacă închizi ochii la orice act de violenţă, o victimă poate închide ochii pentru totdeauna”.

   Pe lângă informarea şi sensibilizarea reprezentanţilor comunităţii privind implicarea directă sau indirectă în diminuarea cazurilor de violenţă în familie, această campanie şi-a propus, de asemenea, să prezinte modificările legislative în domeniul violenţei în familie.

   Promotorul Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii este Centrul pentru victimele violenţei în familie, un serviciu de tip rezidenţial, în subordinea DGASPC Vâlcea, înfiinţat în anul 2007. Având o capacitate de 24 locuri, centrul asigură confortul şi securitatea victimelor violenţei intrafamiliale prin îngrijire şi asistenţă medicală, evaluare şi consiliere psihologică, consiliere juridică, consiliere socială şi informare.

   Pentru fiecare victimă care apelează la serviciile centrului este identificată o alternativă de reintegrare, care permite ieşirea din criză şi continuarea unei vieţi normale.

De la înfiinţare şi până în prezent, serviciul a avut 786 beneficiari, din care 383 adulţi şi 403 copii.

   Prin această campanie, Centrul pentru victimele violenţei în familie îşi propune să fie mai mult decât un refugiu, scopul acestei initiaţive fiind şi   demontarea prejudecăţilor legate de rolul femei şi de cel al bărbatului în societate, schimbarea percepţiei eronate că femeia este inferioară bărbatului, că ea trebuie să fie o victimă supusă, iar bărbatul un stăpân agresor.
   Victimele din toate oraşele judeţului sunt îndrumate şi susţinute să iasă din situaţia critică în care se află, situaţie care are efecte ireversibile nu numai asupra femeii în cauză, cât şi asupra copiilor familiei, dezvoltarea lor psihică fiind profund afectată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu