luni, 11 martie 2013

“La Vivandiere. Anotimpurile”, urcă în premieră pe scena Teatrului de Balet din Sibiu

Teatrul de Balet Sibiu prezintă miercuri, 27 februarie 2013, cu reluare joi 28 februarie 2013, de la ora 19.00, premiera spectacolului “La Vivandiere. Anotimpurile”
WWW.EUROVALCEA.RO
balet   Spectacolul “La Vivandiere. Anotimpurile” reuneşte pe aceeaşi scenă, într-o manieră elegantă dansul clasic (La Vivandiere) şi dansul contemporan (Anotimpurile), dar şi două generaţii diferite de coregrafi: Aleisha Shiboun Gardner (Noua Zeelandă) – coregrafa spectacolului “Anotimpurile” şi Pavel Rotaru (România) – maestrul de balet care a realizat punerea în scenă a spectacolului „La Vivandiere”.
   La Vivandiere – sau Markitenka, aşa cum spectacolul este cunoscut în Rusia - este un balet clasic într-un singur act, a cărui coregrafie este semnată de Arthur Saint Leon şi Fanny Cerrito iar muzica este compusă de Cesare Pugni. Spectacolul a fost pentru prima dată pus în scenă la Londra, în 23 mai 1844 şi i-a avut în roluri de prim solişti pe Fanny Cerrito – în rolul lui Kathi şi pe Arthur Saint Leon în rolul lui Hans. La Sibiu, punerea în scenă este realizată de maestrul de balet Pavel Rotaru, spectacolul durează 15 minute şi deschide practic primul spectacol de dans contemporan din această stagiune – “Anotimpurile”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu