vineri, 2 noiembrie 2012

Astazi la Targu Jiu, Victor Ponta este informat cu privire la situatia dramatica de la Oltchim

Prefectul judeţului Vâlcea, MIRCEA NADOLU participă astăzi, 2 noiembrie 2012, începând cu orele 16.00, în Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu, la întâlnirea de lucru cu tema „Abordare problematicii regionale cu privire la dezvoltarea sectoarelor energetic, minier, agricol şi turism”, unde prezintă situaţia de la OTCHIM şi de la OCNELE MARI
www.eurovalcea.ro

   La întâlnire participă VICTOR PONTA – Prim-Ministru al României, MIRCEA DUŞA – Ministrul Administraţiei şi Internelor, DANIEL CONSTANTIN – Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale precum şi DANIEL CHIŢOIU – Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Au fost invitaţi de asemenea, Preşedinţii de consilii judeţene, Prefecţii şi Primarii municipiilor reşedinţă din judeţele Vâlcea, Gorj, Dolj, Olt, Mehedinţi şi Hunedoara.

   În cadrul întâlnirii sunt abordate aspecte practice ale sectoarelor energetic, minier, agricol şi turistic, vizând în special problemele cu care se confruntă instituţiile sus menţionate. Evenimentul constituie un prilej de dezbatere pentru facilitarea procesului de dezvoltare a judeţelor participante, precum şi pentru realizarea de posibile contacte în scopul soluţionării unor probleme de interes comun.

Prefectul MIRCEA NADOLU, va prezenta:

1. O informare referitoare la situaţia câmpurilor de exploatare a sării în soluţie din oraşul OCNELE MARI şi a zonei locuite aflată sub incidenţa acestora. Domnul Prefect va solicita demararea procedurilor de strămutare pentru locuinţele, aflate în situaţie deosebită, în vecinătatea câmpurilor III şi IV, pe baza concluziilor „Studiului privind asigurarea capacităţii de producţie a sării în soluţie şi a documentaţiei pentru închiderea sondelor cu rezervă epuizată”, ce urmează a fi finalizat de Universitatea Bucureşti – Departamentul de Cercetare de „Geologie şi Geofizică Ambientală”. De asemenea, va prezenta şi intenţia autorităţilor locale de a prelua în patrimoniu terenurile achiziţionate de S.C CONVERSMIN S.A şi supuse ulterior lucrărilor de ecologizare.

2. Un raport privind situaţia S.C. OLTCHIM S.A. şi a influenţei acesteia asupra celorlalte societăţi de pe platforma chimică vâlceană, inclusiv CET GOVORA. În ultima perioada, S.C. OLTCHIM S.A a înregistrat întârzieri la plata aburului industrial furnizat de CET GOVORA, ceea ce a condus, în timp la acumularea unor datorii în valoare de 102 milioane lei. La rândul său CET GOVORA înregistrează datorii către furnizorul de cărbune, respectiv Complexul Energetic Oltenia, în valoare de 65 milioane lei. Pentru a nu se bloca aprovizionarea cu cărbune şi pentru a menţine livrările de abur şi de agent termic către partenerii comerciali şi populaţia municipiului Rm. Vâlcea, prefectul judeţului Vâlcea, Dl. Mircea Nadolu, va propune miniştrilor de resort cesiunea acestei creanţe  a CET GOVORA către Complexul Energetic Oltenia, de 65 milioane lei, ca şi creanţă a OLTCHIM către acelaşi Complex Energetic Oltenia, cu aceeaşi valoare, prin diminuarea creanţei pe care o are în prezent OLTCHIM, la CET.

3. Cunoscând situaţia actuală a unor primării vâlcene care înregistrează arierate, Prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu,  va solicita Domnului Prim Ministru, Victor-Viorel Ponta, alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului pe anul 2012, a unor sume necesare pentru echilibrarea bugetelor locale şi pentru plata unor cheltuieli curente şi de capital. În acest sens, au fost iniţiate şi promovate, prin Ministerul Administraţiei şi Internelor, mai multe proiecte de hotărâri de Guvern.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu